Forse stijging praktijkexamens 2toDrive

Geplaatst op

Het aantal afgelegde CBR-praktijkexamens door 2toDrive kandidaten stijgt fors. De teller staat inmiddels op 2.191. Verder zijn er 15.380 theorie-examens afgelegd. Vorige maand werd nog het 1000e 2toDrive-examen afgenomen door het CBR. Zij haalden een hoog slagingspercentage van gemiddeld 60,7%. Die cijfers maakte Nard Gilsing van het Team 2toDrive bekend tijdens het NVVC 2012.

Begeleiderspas

De RDW heeft inmiddels 3.485 begeleiderspassen afgegeven. “Het is belangrijk om dat enkele weken voor het praktijkexamen te doen”, zegt Gilsing. “Zonder een begeleiderspas krijgt de leerling het rijbewijs niet mee van de gemeente.”
Het experiment 2toDrive loopt uiterlijk tot en met november 2017. In 2015 worden de resultaten van het experiment geëvalueerd en wordt de toekomst voor 2toDrive bepaald.  Voor de communicatie blijft Team 2toDrive inzetten  op het bereiken van nieuwe groepen jongeren en coaches.

2toDrive

Gilsing: “2toDrive moet gemeengoed worden in de samenleving, zodat het vanzelfsprekend wordt om op je 17de het rijbewijs te halen en daarna met je coach te gaan rijden.”
De eerste groep 17 jarigen is momenteel aan het rijden met hun coaches. “Team2toDrive wil graag dat zij hun ervaringen gaan delen met andere jongeren. Alle jongeren die meedoen worden ambassadeurs van het experiment 2toDrive”, vertelt Gilsing.

Coach

Daarnaast is het volgens hem belangrijk dat de jongeren na het behalen van het rijbewijs ook kilometers gaan maken met de coach. Dit wordt ook een van de speerpunten voor de communicatie van Team 2toDrive in de komende tijd.
“Ook blijven de rijsinstructeurs en de rijschoolhouders een belangrijke rol spelen in de communicatie over het experiment. Team 2toDrive blijft daarom rijinstructeurs en rijschoolhouders van informatie voorzien en gaat middelen ontwikkelen die zij zelf in kunnen zetten. Denk hierbij aan posters, advertenties en videomateriaal”, aldus Gilsing.