Ron Mulder over het halen van zijn rijbewijs

Geplaatst op

Ron Mulder (24) uit Groningen heeft op donderdag 16 augustus zijn rijbewijs gehaald!
Hieronder vertelt hij over zijn weg naar z’n rijbewijs:

In december vorig jaar stapte ik voor het eerst bij Joram in de auto, toen nog een zwarte Opel Corsa . Ik zou eerst een proefles nemen en dan na de jaarwisseling echt beginnen met lessen. Vanaf januari begon ik met twee uur les per week om de auto goed onder controle te krijgen en even te wennen aan het gevoel. Met de splinternieuwe VW Polo begonnen op wat landweggetjes en dorpjes rondom de stad, maar al snel was het tijd om in de stad te gaan rijden. En dan begint het pas echt: altijd opletten, meerdere handelingen tegelijk, onverwachte situaties. Gelukkig had ik met Joram een geduldige en rustige instructeur. De sfeer in auto was altijd gezellig, maar ook serieus als het moest.

Stapje voor stapje werkten we naar het eerste examen toe; de tussentijdse toets. Zo’n proefexamen is erg nuttig: je kunt een vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres en bovendien kun je alvast ervaren hoe een rijexamen in zijn werk gaat. De toets ging niet vlekkeloos, maar ik haalde gelukkig wel mijn vrijstellingen. In de lessen daarna konden we de puntjes nog even op de ‘i’ zetten op basis van de aanwijzingen van de examinator. Mijn eerste examen, een maandje later, ging eigenlijk helemaal niet zo slecht. Ik maakte helaas wel een invoegfout op de ringweg die te cruciaal was om door te vingers te zien: gezakt…

Na het eerste examen heb ik nog vier lessen gehad om wat moeilijke situaties te oefenen en Joram was ervan overtuigd dat ik het herexamen ging halen. Dat bleek terecht, want op 16 augustus heb ik inderdaad mijn rijbewijs gehaald!

Langs deze weg wil ik Joram bedanken voor de prettige lessen de afgelopen maanden!