Leerling geeft meester les

Geplaatst op

Nederland is weer een instructeur rijker! Gefeliciteerd Harry met het behalen van jouw papieren!

“Op 6 juli 2016 heb ik in Groningen examen gedaan voor rijinstructeur B en is daarvoor geslaagd.
Na een studie van anderhalf jaar waarvoor ik verschillende keren naar Aalsmeer en Nieuwegein
ben afgereisd is het gelukt mijn instructeurspas te halen. Daarvoor moest ik 5 examens doen en wel te verstaan wetgeving en veiligheid, rijvaardigheid, coaching en instructie en ik moest 40 uur stage lopen bij een rijschool. Van de stage moest een portfolio gemaakt worden en ter controle worden opgestuurd naar het IBKI.

Joram Sportel heeft mij de gelegenheid gegeven die stage bij zijn rijschool te lopen. Joram heeft zelf de bijscholingscursus stage-mentor gevolgd en hij kon die kennis nu aan mij overbrengen.
Joram heeft dat heel goed gedaan en ik heb een hele leuke tijd gehad tijdens mijn stage. Heel veel leerlingen van Joram heb ik les mogen geven. Er is een groot verschil tussen de leerlingen en dat maakt het werk erg afwisselend.

Vroeger had ik Joram in de klas en nu kreeg ik les van hem. Dat was toch wel heel bijzonder. Het is toch wel moeilijk om je eigen meester iets te leren, maar dat is Joram toch gelukt.

Het examen startte niet bij het CBR maar bij het Mercure-hotel te Groningen en werd afgenomen door het IBKI uit Nieuwegein. Om examen te kunnen doen moest er een datum worden gezocht die voor iedereen pastte. De examinator moest kunnen, de auto moest beschikbaar zijn en ik moest een leerling hebben. En dat lukte op 6 juli 2016.

De leerling die ik tijdens het examen les mocht geven was Sarah Nijholt uit Usquert.
Binnenkort zal Sarah wel slagen voor haar rijbewijs, want zij is een leerling die alles heel
snel onder de knie heeft.

Ik wil Joram Sportel bedanken voor de begeleiding tijdens mijn stage. Hij heeft er erg veel tijd in gestoken. Zonder hem had ik het zeker niet gehaald. Ook Sarah Nijholt wil ik bedanken. Zij heeft ook tijd vrijgemaakt om met mij naar het examen te gaan.

Met vriendelijke groeten,

Harry Oosterloo
Rijinstructeur B”

Harry Oosterloo